mandag 5. oktober 2009

Bobilferie og campingliv!

Har du lest Mark Twains berømte ord oppe i venstre hjørne? Hvis ikke, ta en titt. Det er nemlig akkurat hva Eline og jeg har gjort de siste 7 dagene. Utforsket, drømt og oppdaget. Helt fantastisk!



Vi leide en campervan fra et selskap som heter Jucy. En veldig fin deal. Drøye 60 AU$ dagen med forsikring. God soveplass i bilen, kjøleskap, stormkjøkken, pumpevask og bestikk. Bilen var også veldig digg å kjøre, og når vi i tillegg kunne koble Ipoden til radioen ble det fest på veien oppover!








Bortimot hver morgen rigget vi til frokost med bord og skikkelige campingstoler, mens vi grillet oss i den allerede varme solsteiken. Klokka kunne på det tidligste være 0800 og likevel var sola varm og god :)

Det første stoppestedet vårt var Noosa Heads som ligger ca 1.5 time utenfor Brissie. Her var det flere kjempefine strender med omringende grønn skog. Første dagen slappa vi av på stranda. På kvelden spiste vi en bedre middag på en restaurant i den lille og veldig travle handlegaten i "sentrum". Ferden måtte gå videre, men vi fant tidlig ut at dette var ett sted vi ville tilbake til senere..





Tirsdag endte vi opp i Hervey Bay som er "ventestedet" for en drøss ulike aktiviteter som er mulig å gjøre i og rundt bukta. Vi dro på hvalsafari med en mellomstor båt med en sinnsykt dyktig og morsom kaptein som tok oss med på en tur vi sent vil glemme. Vi fikk virkelig se hvaler på nært hold, og noe av det første som møtte oss når vi kom ut på det åpne havet var synet av en 15 meter stor knølhval som tok 360 opp av vannet for så å deise ned igjen med et stort plask! Enormt! Etterhvert som dagen gikk fikk vi se litt av utvalget av triks disse hvalene hadde å by på, blant annet vinking med finnene, fleksing av halen og noen supre hopp! I tillegg fikk vi servert god lunsj og så mye drikke(vann) vi orket. På toppen av det hele var det strålende sol og nesten ingenting vind så det ble en optimal dag på sjøen for oss.








Dagen etter fant vi ut at vi ikke kunne være så nære Fraser Island uten å oppleve den på nært hold. Vi meldte oss på en endagstur rundt øya med båt og buss. Dette skulle vise seg å bli litt av en opplevelse, både i positiv og negativ forstand. Det har seg nemlig sånn at Fraser Island er kjent for å være 100% sand, og sand kan som kjent være vanskelig å kjøre på når det er tørt. Det fikk vi så til de grader kjenne, i og med at vi satt bakerst i bussen. Vi synes vel kanskje turen var litt "charterpreget" og det blei mye kjøring på grunn av store avstander og fullspekka opplegg. Likevel fikk vi sett noen fantastiske geologiske mirakler og badet i Lake McKenzie! Sanden var kritthvit og vannet var ikke bare ferskvann, men også krystallklart. Det var virkelig paradisstemning på den stranda. I tillegg fikk vi sett et kjent skipsvrak kalt Mohena, ionisert sand i oransje farger, dingoer, slanger og stoooore trær! Du kan forresten prøve å sammenligne bildet under her med bildet over av hvalen. Ligner det eller? :)









Torsdag og fredag tilbragte vi i en liten by kalt "The Town of 1770". Dette trodde vi skulle være en by med slott og vingård og alt som tilhørte senere middelalder, men neida, der ble vi tatt på senga! Vi kjørte faktisk rundt i en times tid for å prøve å finne byen og når vi endelig spurte en lokal informasjonssjappe fant vi ut at dette stedet ikke var slik vi hadde forestilt oss. Det fantes ikke noe magisk slott med riddere og trollmenn. Likevel fant vi en utrolig koselig liten strand som vi tilbragte første dagen på. Vi leide oss en kajakk, padlet ut til en sandbanke som var et resultat av lavvann, og rigget oss til med campingstolene, rugbyballen og skjenebrettet vårt. Perfekt!

Dagen etter fant vi ut etter mye om og men at vi skulle hoppe på en tur ut til Southern Great Barrier Reef og en øy som heter Lady Musgrave Island. Dette angret vi ikke ett sekund på, makan til idyllisk plass skal du flaten meg lete lenge etter!!! Det var så deilig! Vi brukte hele dagen på å snorkle rundt på revet, kikke på fisker, ta bilder med undervannskameraet vårt og virkelig storkose oss! Det var soleklart den fineste dagen for min del fordi det var første gangen vi snorklet, også gjorde vi det på verdens fineste plass. Ikke dårlig :)







Etter å ha tilbragt hele dagen på sjøen reiste vi tilbake til Noosa Heads. Som sagt, det var et sted vil ville tilbake til. Noosa minte oss litt om Tossa de mar som vi besøkte i fjor sommer, idyllisk som få! Vi reiste på ettermiddagen fra Town of 1770 og var framme sein kveld. Vi tilbragte siste dagen sammen med Idar og Live, som også var på roadtrip, vi koste oss på stranda og leide surfebrett og bodyboard. Jammen fikk vi surfa litt også :) Med det blei ferien komplett!

1 kommentar:

  1. Så nydelig å høre at dere har hatt en fin tur, en velfortjent premie for all lesingen, Eline!
    Fortsett å oppdatere så vi i som lever vårt a4-liv har noen høydepunkter;P
    KLemmer i fleng

    SvarSlett